Kamp Yaparken Giyilebilecek En İyi Kıyafetler

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kamp geziniz hızla yaklaşıyor ve daha heyecanlı olamazdınız-ama ne giyeceksiniz? Değişken hava tahminleri ve açık havanın öngörülemezliği ile hangi kıyafetler sizi her şeye hazırlayabilir? Korkmayın çünkü kamp için en iyi kıyafetler hakkında bilmeniz gereken her şey bizde! Kumaş türlerinden katmanlara kadar her şeyi ele alacağız, bu yüzden kamp geziniz için neleri paketleyip paketlemeyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin. Bu makale, İngiliz Edebiyatı lisans öğrencimiz Britt Edelen ile yapılan bir röportaja dayanmaktadır. Röportajın tamamına buradan göz atabilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Kamp yaptığınız mevsim ne olursa olsun çabuk kuruyan ve nemi emen sentetik giysiler giyin.
  • Kat kat giyin ki hava nasıl olursa olsun rahat etmek için ekleme veya çıkarma yapabilesiniz.
  • Soğuk aylarda yün ve polar giysileri, sıcak aylarda ise ince sentetik malzemeleri tercih edin.
  • Kamp kıyafetleri söz konusu olduğunda, her zaman rahatlığı ve pratikliği tercih edin - doğa kendine has bir kırmızı halıdır!

Adımlar

Katmanlar

  1. mevsim ne olursa olsun, kolayca kat kat giyinebileceğiniz kıyafetleri yanınıza alın.
    Mevsim ne olursa olsun, kolayca kat kat giyinebileceğiniz kıyafetleri yanınıza alın. Kamp yaparken hava durumu değişkenlik gösterebilir ve hazırlıklı olmak hiç hazırlıklı olmamaktan her zaman daha iyidir! Sonbahar ve kış aylarında en az 3 kat giysi giymeyi hedefleyin ve ilkbahar ve yaz aylarında ekstra hafif katmanlar hazırlayın. Mükemmel kamp kıyafetini oluşturmak için bu katmanlama temellerini takip edin:
    • Temel katman veya ilk katman sentetik üstler ve pantolonlardan oluşur.
    • Orta katman veya ikinci katman polar veya uzun kollu üstler içindir.
    • Yalıtım katmanı sizi sıcak tutar ve bir sweatshirt, kışlık ceket veya yelek içerebilir.
    • Dış katman veya üçüncü katman sizi parka veya yağmur ceketi gibi dış etkenlerden korur.

Nem emici üstler

  1. çabuk kuruyan bir gömlek...
    Çabuk kuruyan bir gömlek serin kalmanıza ve kat kat giyinmenize yardımcı olacaktır. Hava nasıl olursa olsun nemi emen bir tişört aldığınız için pişman olmayacaksınız. Bu hafif kumaş süper nefes alabilir ve çabuk kurur, bu da onu kamp dahil her türlü aktif aktivite için mükemmel kılar! Sıcak aylarda tek başına bir tişört veya kolsuz bluz giyin veya daha soğuk mevsimlerde uzun kollu bir gömlek ve ceketle kat kat giyin.
    • Kamp yaparken pamuklu gömlek giymekten kaçının, çünkü kumaş teri emerek yapış yapış ve kötü kokulu hissetmenize neden olabilir.
    • Cildinizin yanmasını önlemek için kış ve yaz aylarında güneş korumalı bir gömlek tercih edin.
    • Ekstra sıcaklık için sonbahar veya kış aylarında kamp yapıyorsanız termal bir gömlek giymeyi düşünün.

Nem emici pantolon veya şortlar

  1. suyu iten giysiler en iyi sıcak ve soğuk havalarda işe yarar.
    Suyu iten giysiler en iyi sıcak ve soğuk havalarda işe yarar. Kamp yapmak elbette eğlencelidir ama dürüst olalım; oldukça terletici olabilir. Nem emici pantolonlar veya şortlar giymek, çadır kurarken veya her mevsimde yürüyüşe çıkarken serin kalmanıza yardımcı olacaktır.
    • Kalın malzeme teri hapsedebileceğinden ve sürtünmeye neden olabileceğinden kot pantolon giymekten kaçının!
    • Kargo pantolonları deneyin. Ceplerinizde fazladan atıştırmalıklar saklayın veya yürüyüşünüzde taş toplayın - cep olanakları sonsuzdur.

Eşofman altı veya tayt

  1. rahat altlıklar kamp yaparken özgürce hareket etmenize yardımcı olabilir.
    Rahat iç çamaşırları kamp yaparken rahat hareket etmenize yardımcı olabilir. Sıcak aylarda naylon eşofman altlarını veya nem emici yoga pantolonlarını tercih edin. Daha soğuk aylarda ise polar eşofman altlarını veya taytları deneyin. Bu pratik kıyafetleri ormanda stilinizden veya konforunuzdan ödün vermeden giyebilirsiniz.
    • Polar astarlı taytlar kışın kamp yaparken harika bir seçim olabilir. Daha fazla terlemenize neden olabilirler, bu nedenle bunları yatarken veya ateşin etrafında otururken giymeyi düşünün.

Sweatshirt, kapüşonlu veya yelek

  1. ekstra bir katman soğuk havalarda sizi sıcak tutabilir.
    Fazladan bir katman soğuk havalarda sizi sıcak tutabilir. Kamp yaparken hava tahmin edilemez olabilir - bu da eğlencenin bir parçasıdır - ancak hazırlıklı olmak her zaman daha iyidir. Kışın kamp yapıyorsanız, yanınıza her zaman polar bir sweatshirt, kapüşonlu sweatshirt veya yalıtım yeleği alın. Hava sıcakken kamp yapıyorsanız, yine de yanınıza bir tane alın. Geceleri sıcaklıklar düşebilir ve bu eşyalar marshmallow kızartırken sıcak kalmanıza yardımcı olabilir.
    • Hava rüzgarlıysa kamp alanında dolaşırken kulaklarınızı sıcak tutabilmek için kapüşonlu bir sweatshirt almayı da düşünün.

Yağmur ceketi veya parka

  1. suya dayanıklı giysiler yağmurlu günlerde kuru kalmanıza yardımcı olur.
    Suya dayanıklı giysiler yağmurlu günlerde kuru kalmanıza yardımcı olur. Kamp geziniz sırasında yağmur yağacağı tahmin ediliyorsa, yanınıza bir yağmur ceketi, parka veya panço almayı düşünün. Suya dayanıklı bu örtüler, yağmurda açık havanın tadını çıkarmanıza yardımcı olabilir ve tek yapmanız gereken bunları mevcut katmanlarınızın üzerine atmaktır.

Yürüyüş botları veya su geçirmez spor ayakkabılar

  1. suya dayanıklı, iyi çekiş gücüne sahip ayakkabılar her türlü arazide size yardımcı olur.
    Suya karşı dayanıklı, iyi çekiş gücüne sahip ayakkabılar her türlü arazide size yardımcı olur. Çamur, yağmur veya çiy arasında ayak parmaklarınızı korumak ve kuru tutmak bir zorunluluktur. Özellikle yürüyüş veya dış mekan kullanımı için üretilmiş bir bot veya spor ayakkabı tercih edin, çünkü bunlar engebeli zeminde tırmanmayı ve yürümeyi kolaylaştıran kaymaz bir tutuşa sahiptir.
    • Kalın tabanlı, iyi kemer destekli ve rahat ancak güvenli bir şekilde oturan bir çift yürüyüş botu tercih edin.
    • Hava ekstra yağmurlu olacaksa yanınıza yağmur botları alın, böylece kamp alanını, su birikintilerini ve her şeyi keşfetmeye devam edebilirsiniz.
    • Yüzmeyi planlıyorsanız yanınıza bir çift su ayakkabısı alın. Bazı göl ve nehir dipleri kayalık olabilir ve su ayakkabıları yüzerken ayaklarınızı korumanıza yardımcı olur.
    • Yaz aylarında bile yanınıza parmak arası terlik almaktan kaçının çünkü bunlar ayaklarınızı korumasız bırakır ve arazide sıkışıp kalmanıza neden olabilir.

Beyzbol şapkası veya bere

  1. şapkalar güneşi gözünüzden uzak tutar ve başınızı sıcak tutar.
    Şapkalar güneşi gözlerinizden uzak tutar ve başınızı sıcak tutar. Sıcak aylarda kamp yaparken yanınızda bir beyzbol şapkası veya siperlik getirmeyi düşünün. Hava biraz daha soğuksa, bunun yerine bere gibi sıcak tutan bir kış şapkası tercih edin.
    • Hava güneşli ve soğuksa beyzbol şapkası ve bere takmayı deneyin.
    • Şapkalar size göre değilse, beyzbol şapkasını bir çift güneş gözlüğüyle, bereyi de kulaklık veya baş sargısıyla değiştirin.

Eldivenler

  1. i̇ki çift eldiven kışın ellerinizi sıcak ve kuru tutmanıza yardımcı olur.
    İki çift eldiven kışın ellerinizi sıcak ve kuru tutmanıza yardımcı olur. Kamp gezinizde hava soğuk veya karlı olacaksa, yanınızda eldiven getirdiğinizden emin olun. Yün eldivenler karlı havalar veya biraz soğuk havalar için mükemmel bir temel katmandır. Ekstra sıcaklık için yün eldivenin üzerine rüzgar geçirmez eldiven koyun. Bu, ellerinizin sıcak ve kuru kalmasına yardımcı olacaktır.
    • Eldivenlerinizle birlikte el ısıtıcılarını ve losyonu da yanınıza almayı düşünün. El ısıtıcıları hızlı sıcaklık için ceketinizin cebine kolayca girebilir ve losyon cildinizin kurumasını ve çatlamasını önler.

Nefes alabilen iç çamaşırları

  1. hafif iç çamaşırları ve çoraplar kuru kalmanıza yardımcı olur.
    Hafif iç çamaşırları ve çoraplar kuru kalmanıza yardımcı olur. Kamp geziniz ne olursa olsun, biraz terlemeniz kaçınılmazdır. Nefes alabilen ve çabuk kuruyan sentetik iç çamaşırı ve çoraplar giymek serin ve mutlu kalmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, çabuk kuruyan çoraplar su birikintilerinden hiç düşünmeden geçmenize yardımcı olur.
    • Bazen, eğer dayanıklılarsa daha pahalı çoraplara para harcamak daha iyidir. En son isteyeceğiniz şey yürüyüşün ortasında çorabınızın delinmesidir!
    • Sizin için en rahat olan iç çamaşırı tarzını giyin. Nefes alabilen ve nem emici olduğu sürece işinizi görecektir.
    • Sonbahar veya kış aylarında kamp yapıyorsanız yanınıza uzun yün çoraplar almayı düşünün. Bunlar ayaklarınızın ve baldırlarınızın sıcak kalmasına yardımcı olur.

Koku içermeyen hijyen ürünleri

  1. güçlü kokular vahşi yaşamı cezbedebilir.
    Güçlü kokular vahşi yaşamı çekebilir. Parfümlerinizi ve vücut spreylerinizi evde bırakın. Bunun yerine kokusuz vücut bakım ürünlerini tercih edin. Bu basit numara, böcekleri ve diğer meraklı hayvanları (ayılar dahil) kamp alanınızdan uzak tutmanıza yardımcı olabilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Kampta giyeceğiniz renkler tamamen size bağlıdır, ancak bazı renklerin böcekleri çekebileceğine dikkat edin. Bazı böcekler beyaz, pembe ve turuncu gibi parlak, canlı renklerden etkilenirken, diğer böcekler (sivrisinekler gibi) siyah ve kırmızılara çekilir.
  • Seyahate çıkmadan önce her zaman kamp alanınızın yakınındaki hava durumunu kontrol edin. Bu şekilde, ne paketleyeceğiniz konusunda bir fikriniz olacaktır.
  • Seyahatiniz için fazla eşya almamaya çalışın. Her şeyden birkaç tane yerine her temel ihtiyaçtan bir tane bulundurmayı hedefleyin.