Belinizi Nasıl İnletirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Mızmızlanma, Afrika ve Karayipler'de tüm dünyaya yayılan popüler bir dans biçimidir. Popülerliği İngiltere, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve hatta Japonya'ya kadar yayılmıştır. Belinizi sızlatmak istiyorsanız, vücudunuzun geri kalanını sabit tutarken belinizi daireler halinde hareket ettirmeniz gerekecektir.

Adımlar

Sızlanmaya Başlıyor

  1. adım 1 ayaklarınız omuz uzunluğunda açık olacak şekilde durun.
    Ayaklarınızı omuz uzunluğunda açın. Sızlanmaya başlamak için düz bir yüzeyde durun. Ayaklarınızı omuz hizasında açık tutun. Dengenizi korumak için ayaklarınızı yerde düz tutun.
  2. adım 2 belinizi daire şeklinde yuvarlayın.
    Belinizi bir daire şeklinde yuvarlayın. Sızlanmayı hissetmeye başlamak için belinizi daire şeklinde yuvarlayın. Çok fazla hareket dahil etmeye çalışmayın. Sadece vücudunuzun geri kalanını sabit tutarken belinizi hareket ettirme hissine alışın.
    • Küçük bir daire çizmeye çalışın. Saat yönünde ya da saat yönünün tersine hareket edebilirsiniz.
    • Harekete alışmak için ne kadar yavaş gitmeniz gerekiyorsa o kadar yavaş gidin. Omuzlarınızı ve gövdenizi yerinde tutarken belinizi hareket ettirmeye alışmak biraz zaman alabilir.
    • Harekette kendinize güvenene kadar kalçalarınızı yavaşça döndürmeye devam edin.
  3. adım 3 vücudunuzu aşağı indirin ve tekrar yukarı kaldırın.
    Vücudunuzu aşağı indirin ve tekrar yukarı kaldırın. Temel hareket için bir his edindikten sonra, vücudunuzu hafifçe aşağı indirebilirsiniz. Dizlerinizi biraz bükün, böylece beliniz yere doğru iner. Kendinizi rahat hissettiğiniz kadar alçalın. Ardından, dizlerinizi bükmeden vücudunuzu tekrar yukarı kaldırın. Tüm bu süre boyunca belinizin etrafında dönmeye devam edin.

Harekete Ekleme Yapmak

  1. adım 1 rahatladıkça biraz eğilmeye başlayın.
    Rahatladıkça biraz eğilmeye başlayın. Sızlanmak genellikle daire çizme hareketine hareket çeşitliliği katar. Sızlanırken yukarı ve aşağı hareket etmenin temellerini öğrendikten sonra yana doğru hareket edin. Gövdenizi hafifçe sola kaydırın ve ağırlığınızı sol tarafa kaydırırken dizinizi indirin. Ardından başlangıç pozisyonuna dönün ve diğer tarafta tekrarlayın.
    • Bu hareket sızlanmanın bir varyasyonudur. Bir rutine ekleyebilirsiniz, ancak minimum hareketle sadece sızlanabilirsiniz.
  2. adım 2 belinizi bir düzen içinde hareket ettirin.
    Belinizi bir düzen içinde hareket ettirin. Belinizi bir daire içinde rahatça hareket ettirirken, bir sızlanma modelini takip etmeye çalışın. Kalçanızı öne, yana, arkaya ve sonra diğer tarafa doğru hareket ettirin. Bunu kafanızın içinde 'Bir... iki... üç... dört' diye sayarken yapın. Bu, sızlanırken ritmi korumanıza yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 üst bedeninizi tamamen hareketsiz tutun.
    Vücudunuzun üst kısmını tamamen hareketsiz tutun. Mızmızlanma tamamen belinizde, kalçalarınızda ve bacaklarınızdadır. Sızlanırken vücudunuzun üst kısmının farkında olun. Doğru mızmızlanmak için belinizin üstündeki her şeyi sabit tutun.

Etkili Mızmızlanma

  1. adım 1 müziğin ritmini takip edin.
    Müziğin ritmini takip edin. Toplum içinde rahatça mızmızlanmaya başladığınızda, ritme dikkat edin. Sızlanırken kalçalarınızı müziğin ritmine göre hareket ettirin. Tempo arttıkça daha hızlı mızmızlanın ve azaldıkça yavaşlayın.
  2. adım 2 sırtınızı düz tutun.
    Sırtınızı düz tutun. Düz bir sırt, mızmızlanırken üst bedeninizi sabit tutabilir. Her zaman sırtınızın farkında olun. Sırtınızın her zaman düz olduğundan emin olun. Bu etkili sızlanmaya yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 biraz varyasyon ekleyin.
    Biraz varyasyon ekleyin. Sızlanmaya alıştıkça, biraz varyasyon eklemeyi deneyin. Sızlanırken birisinin önünde dans edebilir, arkanızı hafifçe geriye yaslayabilirsiniz. Yavaş sızlanma, kalçalarınızın hareketlerini abartmak için çok yavaş dans etmeyi içerir.
    • Sızlanırken bir tarafa ve sonra diğer tarafa eğilmek de biraz çeşitlilik katabilir.
  4. adım 4 seanslar arasında esneyin.
    Seanslar arasında esneyin. Düzenli esneme hareket açıklığınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Dans etmeden önce ve sonra yapacağınız hafif esneme hareketleri, daha esnek olacağınız için mızmızlanma becerilerinizi geliştirecektir.
    • Bir esneme hareketi için sağ dizinizi 90 derecelik bir açıyla bükün ve sağ ayağınızı yerde düz tutun. Sol bacağınızı diğer bacağınıza paralel olacak şekilde ve sol ayağınız arkanızda uzanacak şekilde arkaya doğru bükün. 30 saniye bekleyin ve ardından bacaklarınızın pozisyonlarını değiştirin.
    • Dizleriniz 90 derecelik açıyla bükülü olacak şekilde sırt üstü uzanın. Sağ bacağınızla dik bir açı oluşturana kadar kalçanızı kaldırırken sağ bacağınızı önünüzde bükün. Sağ bacağınızı tavana doğru hareket ettirin. Ardından bacağınızı hafifçe indirin. 10 tekrar yapın ve ardından bacak değiştirin.

Video

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Doğru yaptığımı nasıl anlayacağım?
    Aynaya bakarak pratik yapın. Eğer iyi görünüyorsa, doğru yapmışsınız demektir.

İpuçları

  • Hepsinden önemlisi, eğlenin. Bu, partilerde ve diğer eğlenceli şenliklerde yapılan bir danstır, bu yüzden sadece iyi vakit geçirin.