Zorbaya Karşı Mücadele Nasıl Kazanılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kavga etmek sadece son çare olarak kullanılmalıdır. Her zaman bir kavgadan uzaklaşmaya çalışın. Siz veya değer verdiğiniz biri fiziksel saldırıya uğramadıkça, her zaman daha büyük adam olabilirsiniz. Kavga etmek, hayalini kurduğunuzda kahramanca ve heyecan verici görünebilir, ancak gerçekten kavgaya girmek korkunç bir duygudur. Kendinizi korumak zorundaysanız, kavgayı hızlı bir şekilde bitirmenin ve çıkmanın yolları vardır.

Adımlar

Kendinizi Savunmak için Gerekli Becerileri Hazırlama

  1. adım 1 güreş takımına katılın.
    Güreş takımına katılın. Güreş dövüşmek için harikadır. Muhtemelen gerçek hayatta dövüşmenin en iyi yoludur çünkü yumruk ve tekme atmaktan kaçınabilirsiniz. Bunların her ikisi de hem siz hem de zorba rakibiniz için kırıklara, kırılmalara, kana ve çok fazla acıya yol açabilir. Güreşmeyi biliyorsanız, adama yaklaşabilir, onu kilitleyebilir, yere yatırabilir ve ardından bir tutuşa sokabilirsiniz. Rakibiniz için oldukça acı verici ve rahatsız edici olabilecek bazı tutuşlar vardır. Boyun eğmek zorunda kalacaklar. Bu onlar için çok utanç verici olacak ve siz de onlara çok zarar vermemiş olacaksınız. Güreşmeyi öğrenmek şiddetle tavsiye edilir.
    • Güreş tamamen vücut ağırlığı ile ilgilidir, bu nedenle tekniğiniz varsa sizden önemli ölçüde daha büyük birini yenebilirsiniz.
  2. adım 2 dengenizi nasıl koruyacağınızı öğrenin.
    Dengenizi nasıl koruyacağınızı öğrenin. Basketbol oynamak bir dövüşü kazanmanıza bile yardımcı olabilir. Basketbolda birini savunmak için kullandığınız duruş, bir kavgada benimsemek istediğiniz atletik duruşa benzer.
  3. adım 3 bir kendini savunma dersi alın.
    Bir kendini savunma dersi alın. Size kendinizi nasıl savunacağınızı ve bu durumdan nasıl kurtulacağınızı öğretecek çok sayıda kendini savunma dersi mevcuttur. Hatta hafta sonu boyunca size temel hareketleri ve stratejileri öğretecek kısa bir kursa bile katılabilirsiniz.
    • Tercih ederseniz, karate gibi saldırgan bir dövüş sanatları dersi de alabilirsiniz.
    • Ne tür bir dövüş sanatı veya kendini savunma dersi almak istediğinizden emin değilseniz, eğitmen ve mekanın atmosferi hakkında bir fikir edinmek için katılmadan bir ders izleyip izleyemeyeceğinize bakın.
  4. 4. adım egzersiz yapın.
    Egzersiz yapın. Fiziksel olarak formda olmak kavgaları önlemenin harika bir yoludur ve bir kavgaya girdiğinizde size yardımcı olacaktır. Tepeden tırnağa kaslarla kaplı olmanıza gerek yok - sadece daha fazla dayanıklılığa sahip olmak ve güçlenmek için çalışın.

Bir Çatışmadan Kaçınmak

  1. adım 1 ne zaman savaşmanız gerektiğini anlayın.
    Ne zaman savaşmanız gerektiğini bilin. Şiddet her zaman son çare olmalıdır. Bir kavgayı kazanabilecek durumda değilseniz, karşılık vermeye çalışırsanız çok daha kötü yaralanabilirsiniz.
  2. adım 2 barışmayı deneyin.
    Barışmayı deneyin. Bazı zorbalar bunu bir tür zayıflık olarak görecektir, ancak bu yapmanız gereken bir şeydir. Zorbalığı ve gelecekteki yüzleşmeleri durdurabiliyorsanız, durdurmalısınız.
    • Şöyle bir şey söylemeyi deneyin: 'Dinle, sana karşı bir şeyim yok. Neden bana karşı olduğunu bilmiyorum ama bu konuyu kapatalım. Teşekkür ederim.'
    • Bir savaş stratejisi olarak sözlü gerilimi azaltmanın önemini ve faydasını hafife almayın. Girmediğiniz kavgaların yüzde yüzünü kazanırsınız.
  3. adım 3 onları görmezden gelin.
    Görmezden gelin. Zorbalık sadece sözcüklerden ibaretse, durumu tırmandırmayın. Sadece sessizce uzaklaşın. Durumu kabul etmeyin bile. Korkmuş gibi davranmayın, sadece zorbayla asla göz teması kurmayın. Onlar yokmuş gibi davranın. Size işkence edemezlerse, muhtemelen ilgilerini kaybedeceklerdir.
    • Sizinle etkileşime geçmeye çalıştıklarında yüzünüzde tamamen boş bir ifade tutmaya çalışın ve yaptığınız şeye devam edin. Bu onları gerçekten sinirlendirecek ve kendinizi güçlü bir konuma getireceksiniz.
  4. 4. adım gelgitleri değiştirin.
    Gelgitleri değiştirin. Çoğu insan zorbalardan hoşlanmaz. Halka açık bir yerdeyseniz ve çocuk size zorbalık yapıyorsa, onlara sakin ve kararlı bir şekilde seslenmekten çekinmeyin. Onlara diğer insanlarla uğraşmanın hoş olmadığını ve bunu neden yaptıklarından emin olmadığınızı söyleyin. Umarım başkaları da sizinle aynı fikirde olur ve zorbayı uyarır.

Mücadeleyi Kazanmak

  1. adım 1 durumu değerlendirin.
    Durumu değerlendirin. Kazanamayacağınız bir kavgaya asla girmeyin. Eğer zorbanın etrafında çok sayıda arkadaşı varsa fiziksel müdahalede bulunmaya çalışmayın. Her ne pahasına olursa olsun kavgadan kaçının.
  2. adım 2 bir kaçış yolu bulun.
    Bir kaçış yolu bulun. Kavgayı kazansanız bile, çok hızlı bir şekilde ayrılmanız gerekebilir. Çevrenizi ve nereye kaçacağınızı göz önünde bulundurun.
  3. adım 3 mafsallarınızı toplayın.
    Parmak eklemlerinizi paketleyin. Zorbanın sizden daha güçlü olduğunu biliyorsanız, ellerinizi paketlemeyi deneyin. Sırt çantanızda iki rulo çeyreklik bulundurun. Zorba sizinle yüzleştiğinde, onları çıkarın ve birini iki elinizde tutun. Yumruğunuz, arkasındaki çeyrekliklerin ağırlığıyla çok daha güçlü olacaktır. Çaresiz bir durumdaysanız çeyreklikleri o kişiye de fırlatabilirsiniz. Çeyreklikleri tutmak kırılmaları da önleyecektir.
    • Yumruk atarken başparmaklarınızı sıkmadığınızdan emin olun. Onları kırabilirsiniz.
  4. adım 4 beklenmedik bir anda saldırın.
    Beklenmedik bir anda saldırın. Zayıf bir pozisyona düşene kadar beklemeyin. Eğer zorba sizi itmiş ya da alay etmişse, muhtemelen gardını almayacaktır. Eğer bu sık yaptığı bir şeyse, karşılık verme hakkınız vardır. Zayıf bir noktasına olabildiğince sert bir şekilde vurun/tekmeleyin ve ardından bunu başka vuruşlarla takip edin. Bir kavgada insanların yapabileceği en büyük hatalardan biri tek bir yumruk atıp sonra geri çekilmektir. Dövüşe girer girmez misillemeden kaçınmak için saldırıda kalmalısınız. Kavgayı çabucak bitirebilirsiniz.
    • Yumruğunuzu çekmeyin. Birine vurmak iyi bir duygu değildir. Yumruklarımızı geri çekme gibi doğal bir eğilimimiz vardır, bu da momentumunuzu takip etmemek anlamına gelir. Sert yumruk atmanız gerekir.
  5. adım 5 zorba önce size saldırırsa mesafenizi koruyun.
    Zorba önce size saldırırsa mesafenizi koruyun. Güreş eğitimi almadığınız sürece yere düşmekten kaçının. Eğer hızla yumruk atarsa, kaçmaya devam edin. Gerçek bir kavgada yumrukları etkili bir şekilde engelleyemezsiniz. Yumruklarını savuşturun ya da başka bir şekilde onlardan kaçının.
    • Ayaklarınızın üzerinde hafif kalarak saldırılardan kaçabilir ve karşı saldırılar için kendinizi daha elverişli bir konuma getirebilirsiniz.
  6. adım 6 zayıf noktalara gidin.
    Zayıf noktalara gidin. Bu, bağırsak, kasık ve boğaz anlamına gelir. Bu üç bölgeden birine isabet etmediği sürece yumruk atmayın.
  7. adım 7 tekme atmaktan kaçının.
    Tekme atmaktan kaçının. Tekme atmak için eğitilmediyseniz, yükseğe tekme atmaktan kaçının. Dengenizi kaybedersiniz ve bu da diğer kişinin bacağınızı yakalamasına ve potansiyel olarak sizi yere düşürmesine neden olur.
  8. adım 8 kendinize güvenin ve plana sadık kalın.
    Kendinize güvenin ve plana sadık kalın. Vücudunuzda adrenalin dolaşıyor olacak. Bacaklarınız titreyebilir ve dişleriniz takırdıyor olabilir. Sadece kendinize saldırgan olmanız gerektiğini söylemeye devam edin. Kazandığınızdan emin olana kadar durmayın ve sonra oradan hızla uzaklaşın.
    • Onları ciddi şekilde yaralayacak kadar saldırgan olmayın. Sadece kavgayı bitirdiğinizden ve kaçabildiğinizden emin olun.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Burna yumruk atmak vurmak için harika bir bölgedir, çünkü ani hafıza kaybı onları sersemletebilir.
  • Hazırlıklı olun. Zayıf noktalara saldıracaklardır. Tüm zayıf noktaları koruyun. Eğer kızsanız, saçınızı çekin ve vücudunuzun ortasını koruyun. Erkekseniz, zayıf noktalara vurun ama kendi zayıf noktanızı koruyun. Kavga çıkacağını biliyorsanız her zaman koruyucu giyin. Kavga etmeleri için onları kışkırtmayın, yoksa suçlanacak kişi siz olursunuz.
  • Dizinizin ön tarafına alacağınız bir darbe kalıcı hasara yol açabilir ama aynı sonucu doğurur ve çok daha acı verici olur.