Sokak Dövüşü Nasıl Kazanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sokakta kavga etmek kimsenin iyi bir zamanlama fikri değildir, ancak bazen bu kaçınılmazdır. Belki barda sarhoş bir adamla karşılaşırsınız, belki de kavgacı biri sizi eve kadar takip eder. Durum ne olursa olsun, herkesin yapabileceği bazı basit kendini savunma teknikleriyle bir sokak kavgasını nasıl kazanacağınızı size tam olarak anlatacağız. Ayrıca, bir kavgayı gerçekleşmeden önce yatıştırmak için stratejiler de vereceğiz, böylece gelecekte (umarız) bundan kaçınabilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Bir sokak kavgasında kendinizi savunmak için ayaklarınızı birbirinden ayırın ve yüzünüzü korumak için bir elinizi yukarıda tutun. Rakibinize yumruk atmak için serbest elinizi kullanın.
  • Gözler, solar pleksus ve kasıklar gibi yumuşak, acı veren bölgeleri hedefleyin. Rakibiniz hareketsiz kaldığında kaçmaya başlayın.
  • Karşınızdaki kişiye iltifat ederek veya ondan özür dileyerek kavgayı yatıştırın.
  • Saldırganınız ısrarcıysa, yardım çağırın veya kavgadan kaçınmak için güvenli bir yere kaçın.

Adımlar

Sokak Dövüşü Teknikleri

  1. adım 1 ayaklarınızı birbirinden ayırın ve dizlerinizi hafifçe bükün.
    Ayaklarınızı birbirinden ayırın ve dizlerinizi hafifçe bükün. Bir bacağınız hafifçe arkanızda ve bir bacağınız da dizleriniz hafifçe bükülü olacak şekilde önde durun. Buradan, kendinizi savunmak için kolayca bir yumruk atabilir veya çömelebilirsiniz.
    • Dövüş duruşu, ayaklarınızı kalça genişliğinde açarak durmaktan çok daha güvenlidir. Normal durduğunuzda, dövüş duruşu aldığınızdan çok daha az menzil ve hareket kabiliyetine sahip olursunuz.
  2. adım 2 yüzünüzü korumak için 1 elinizi yukarıda tutun.
    Yüzünüzü korumak için bir elinizi yukarıda tutun. Çoğu insan sokakta bir yabancıyla kavgaya tutuştuğunda, yumruk atarken yüzünü hedef alacaktır. Kavga boyunca, ne yapıyor olursanız olun, başınızı korumak için baskın olmayan elinizi yüzünüzün yakınında tutun. Boğazınızı da korumak için kolunuzu bükerek dirseğinizle bir üçgen oluşturun.
    • Eğer saldırgan size yumruk atıyorsa, yüzünüzü korumak için iki elinizi de kullanabilirsiniz. Ancak, genellikle 1 elinizi serbest tutmak istersiniz, böylece karşılık verebilirsiniz.
  3. adım 3 bir kolunuzu dikin's length away from your attacker.
    Saldırganınızdan bir kol boyu uzakta durun. Rakibinize ne kadar yakın durursanız, size vurmak için o kadar fazla fırsatı olur. Biri size doğru gelirse, ondan uzak durmaya çalışın, en azından bir kol boyu uzakta durun, böylece size ulaşmakta daha zorlanırlar.
    • Çevrenizin de farkında olun. Eğer köşeye sıkışırsanız ve kaçamaz ya da geriye doğru hareket edemezseniz, rakibinizin bu dövüşü kazanması çok muhtemeldir.
  4. adım 4 serbest elinizi kullanın...
    Serbest elinizi kullanarak bir yumruk salla. Rakibinizi etkisiz hale getirmek için, kendinizi korumak amacıyla 1 elinizi yüzünüzün yanında tutun. Serbest elinizle rakibinize doğru geniş bir yumruk sallayın ve vurabileceğiniz her yeri hedefleyin. Büyük olasılıkla size yumruk atmaya devam edeceklerini unutmayın, bu nedenle savunmanızı her zaman yukarıda tutun.
    • Yumruk atarken elinizi sıkı bir yumruk halinde tutun ve başparmağınız parmaklarınızın dış tarafında olsun. Bu şekilde, parmaklarınızı çok fazla incitmeden rakibinize eklemlerinizle vuracaksınız.
  5. adım 5 rakibinizin yumuşak noktalarını hedefleyin's body.
    Rakibinizin vücudundaki yumuşak noktaları hedefleyin. Gözler, kasıklar, solar pleksus ve boğaz, saldırganınıza yumruk atmak için ideal noktalardır. Bu noktalar yumuşak olduğundan elinizi incitmezler, ancak vurulduklarında çok acı verirler ve dövüştüğünüz kişiyi sakat bırakabilirler.
    • Rakibinizin kafatası veya çenesi gibi vücudundaki sert bölgelerden uzak durun. Bunlar muhtemelen rakibinizi durduracak kadar canını yakmaz ve elinizi oldukça kötü yaralayabilir.
  6. adım 6 dizlerine ve inciklerine tekme atarak çökmelerini sağlayın.
    Çökmelerini sağlamak için dizlerine ve inciklerine tekme atın. Rakibinizin üst gövdesine sağlam bir yumruk indiremiyorsanız, alt gövdesine geçin. Dikkatini dağıtmak ve yere düşmesini sağlamak için ayağınızı dizlerine veya inciklerine doğrultun.
    • Sokak dövüşünde rakibinizin kasıklarına tekme atmak bile kabul edilebilir. Amaç mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kaçmaktır ve kasığa atılacak hızlı bir tekme rakibinizi yolda durdurabilir.
    • Rakibinizin vücudunun üst kısmına yumruk atıp ardından hızlıca alt kısmına tekme atarak onu daha da hızlı bir şekilde etkisiz hale getirebilirsiniz. Tüm vücudunuzu aynı anda savunmak oldukça zordur ve kendilerini düzgün bir şekilde savunmak için toparlanmak için yeterli zamanları olmayabilir.
  7. adım 7 sizi yakalarlarsa kollarını bükün.
    Sizi yakalarlarsa kollarını bükün. Eğer rakibiniz gömleğinizi ya da boynunuzu tutmak için öne doğru adım atarsa, strateji değiştirin. Elini tutun ve eğilmesini sağlamak için kolunu hızla aşağı doğru bükün. Sonra bırakıp kaçabilirsiniz.
  8. adım 8 rakibiniz hareketsiz kaldığında kaçın.
    Rakibiniz hareketsiz kaldığında kaçınız. Bir sokak kavgasını 'kazanmak', saldırganınızdan mümkün olduğunca çabuk uzaklaşmakla ilgilidir. Rakibiniz artık aktif olarak size saldırmadığında, oradan uzaklaşmanın zamanı gelmiştir. Kavgadan olabildiğince hızlı bir şekilde uzaklaşın ve etrafta başka insanların olduğu kalabalık bir alana doğru ilerleyin.
    • Saldırganınız sizi takip etmeye başlarsa, yardım için bağırın ve olabildiğince hızlı bir şekilde yetkilileri arayın.

Kavgadan Kaçınmak

  1. adım 1 kişi sizin tarafınızdan aşağılandığını hissediyorsa özür dileyin.
    Eğer kişi sizin tarafınızdan aşağılandığını hissediyorsa özür dileyin. Belki barda yanlışlıkla birine çarptınız ya da içkinizi birinin gömleğine döktünüz. Bir kişi kendisine hakaret ettiğinizi düşündüğü için size karşı agresifleşiyorsa, sadece özür dileyin ve hızla uzaklaşın.
    • 'Hey, bunun için üzgünüm. Gerçekten bunu yapmak istememiştim. Size peçete getireyim mi?'
  2. adım 2 durumu bir iltifatla yatıştırın.
    Durumu bir iltifatla etkisiz hale getirin. Bir kavgadan kurtulmanın hızlı bir yolu birine iltifat etmektir. Birisi size çok kızıyor veya sinirleniyorsa, ona hoşunuza giden bir şey söyleyin. Samimi olduğunuzdan emin olun, böylece alaycı olduğunuzu veya onları kızdırmaya çalıştığınızı düşünmezler.
    • Örneğin şöyle diyebilirsiniz: 'Hey dostum, biz iyiyiz. Bu arada, üzerindeki tişörtü beğendim. Nereden aldın?'
    • Bu yolu seçerseniz, karşınızdaki kişinin onunla dalga geçtiğinizi düşünmemesi için ses tonunuza dikkat edin. Gülmeden veya gülümsemeden neşeli ve samimi olun.
  3. adım 3 başkalarından yardım için bağırın.
    Başkalarından yardım için bağırın. Diğer insanlar sizi saldırgan bir saldırgandan korumaya yardımcı olabilir. Kişi hala üzerinize geliyorsa ve geri çekilmiyorsa, yardım için bağırmanın zamanı gelmiş demektir. Size yardım etmeleri için diğer insanları, yabancıları ya da arkadaşlarınızı çağırın.
    • Bir yabancıyla kavga etmek hafife alınmamalıdır. Bir yabancının üzerinde silah olup olmadığını asla bilemezsiniz ve kavga sırasında ciddi şekilde yaralanabilirsiniz.
  4. adım 4 uzaklaşın...
    Kavgadan uzaklaşın Eğer yapabilirsen. Öfkeli bir kişiden kaçınmanın en iyi yolu görüş alanından çıkmaktır. Mümkün olduğunca uzağa gidin ve büyük bir insan grubunun etrafından dolaşın. Durumdan ne kadar hızlı ayrılırsanız o kadar güvende olursunuz.
    • Asla etrafta başka insanların olmadığı tenha bir alana gitmeyin. Saldırganınız ısrarcıysa sizi takip edebilir.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Saldırıya uğradığınızda birini yenmenin en kolay yolu nedir?
    Onları etkisiz hale getirmek için vücutlarındaki yumuşak noktaları hedef alın. Örneğin, yüzlerine, şakaklarına, boğazlarına, böbreklerine ve solar pleksuslarına saldırın.
  • Soru
    Eğer onların silahı varsa ama sizin yoksa bir sokak kavgasını nasıl kazanırsınız?
    Kendinizi savunmak için kullanabileceğiniz süpürge sapı, sopa veya çöp kutusu kapağı gibi herhangi bir şey arayın.
  • Soru
    Rakibinizin bıçağı varsa ne yaparsınız?
    Bıçaklı bir kavgaya zorlanırsanız, rakibinizi hızla etkisiz hale getirmeniz gerekir. Yapabiliyorsanız, bıçağı saldırganınızdan alın. Dövüşürken hayati organlarınızı, yüzünüzü ve boğazınızı koruyun. Ayaklarınızı hareket ettirin ve engelleri kullanın. Saldırganınızın sizi yaralamasını kolaylaştırmayın.

Video

İpuçları

  • Birden fazla rakiple dövüşüyorsanız, önce size en yakın olana saldırın. Bir veya daha fazla rakibi yere sererseniz, kaçın. Bazen sadece birini alt etmek diğerlerini korkutup kaçırabilir.
  • Bir dövüş sanatı öğrenmek, köşeye sıkıştığınızda sizi bir sokak kavgasını kazanmaya hazırlayabilir. Bir dövüş stili seçin Ayakta veya yerde etkili olabilmeniz için vuruşları, göğüs göğüse dövüşü ve yer dövüşünü öğretir.

Uyarılar

  • Sokakta başkalarıyla kavga etmek tehlikelidir ve bazı durumlarda yasa dışıdır. Ne pahasına olursa olsun sokak kavgalarından kaçınmak için elinizden geleni yapın.