Kılıç Dövüşü Nasıl Kazanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok kişi kılıç dövüşünü geçmişte kalmış bir şey olarak görse de, kılıç ve kılıçla dövüş sanatı hala insanları büyülüyor ve onlara ilham veriyor. Kılıçla dövüşürken çok eğlenebilirsiniz ancak asla rakibinize ciddi zarar verebilecek silahlar kullanmamalısınız. Tahta kılıçlar veya sizi ya da rakibinizi yaralamayacak diğer türleri kullanın. Kılıç dövüşünün temellerinin yanı sıra saldırı ve savunma tekniklerini öğrenerek arkadaşlarınızla sonsuz saatler boyunca rekabetçi bir eğlence yaşayabilirsiniz.

Adımlar

Kılıç Dövüşü Temellerini Öğrenmek

  1. adım 1 yakın dövüş ortamınızı değerlendirin.
    Yakın dövüş ortamınızı değerlendirin. Nerede olduğunuzun farkında olmanız, olası dezavantajları değerlendirmenize ve çevrenizi avantajınıza çevirmenize yardımcı olabilir. Kendinizi daha etkili bir şekilde saldırabilecek ve/veya koruyabilecek şekilde manevra yapabilirseniz, kazanma olasılığınız daha yüksektir. Dikkate alınması gereken bazı örnek çevresel unsurlar:
    • Parlak güneş ışığı doğru açıdaysa sizi kör edebilir. Rakibinizi güneşi gözlerine almaya zorlamak sizi görmesini çok daha zorlaştıracaktır.
    • Hareketsiz durmamaya çalışın, çünkü bu vurulmaktan kaçınmanızı sağlar ve size saldırılar için olası açıklıklar verir.
    • Eğik bir pozisyonda durun ve dizlerinizi bükerek kendinizi daha küçük bir hedef haline getirin
    • Hamleleri önceden düşünmeye çalışın, akıllı kılıç ustası kaybetmez
    • Uçurumlar, okyanus veya duvarlar gibi doğal engeller hareketliliği ve kaçış yollarını keser.
    • Kentsel ortamlar tipik olarak odalar veya sokaklar gibi kapalı alanları kapsar.
  2. adım 2 kılıcı her iki elinizle düzgün bir şekilde kavrayın.
    Kılıcı her iki elinizle düzgün bir şekilde kavrayın. Bir kılıcı tutmanın en iyi yolu, sağ elinizi kabzanın üst ucunda ve diğer elinizi kabzanın alt kısmında, kabzaya daha yakın tutmaktır. Bu, kılıçla çok daha geniş bir kol hareketi yelpazesine izin verecektir.
    • Ayrıca kılıcı bu şekilde kavradığınızda çok daha sıkı bir tutuşa sahip olacaksınız ve rakibinizin kılıcı elinizden düşürmesini zorlaştıracaksınız.
    • Dirseklerinizi bükülü ve vücudunuza yakın tutun.
  3. adım 3 kılıcınızı ready position at all times.
    Kılıcınızı her zaman 'hazır' pozisyonda tutun. 'Hazır' pozisyonu rakibinizin tüm hareketlerine tepki verebilmenizi sağlar. Kılıcı iki elinizle önünüzde dik tutun, böylece kılıç yere dik olacaktır.
    • Kılıcı bu şekilde tutmak, onu bir yandan diğer yana ve yukarı aşağı kolaylıkla hareket ettirmenizi sağlar.
  4. adım 4 vücudunuzu 45 derecelik bir açıyla açın, sol ayağınız sağ ayağınızın önünde olsun.
    Vücudunuzu 45 derecelik bir açıyla açın, sol ayağınız sağ ayağınızın önünde olsun. Bu pozisyon size saldırmak için sağlam bir destek tabanı sağlar. Ayrıca rakibinizin hamlelerine karşı size destek sağlayacak ve sizi devirmelerini zorlaştıracaktır.
    • Kalçalarınızı rakibinize doğru çevirin. Onları rakibinizin yan tarafına doğru tutmayın.
  5. adım 5 8 farklı saldırı açısını uygulayın.
    8 farklı saldırı açısını çalışın. Kılıç dövüşünde 8 farklı temel saldırı açısı vardır. Bunlar üstten düz aşağı, alttan düz yukarı, soldan çapraz aşağı, sağdan çapraz aşağı, soldan çapraz yukarı, sağdan çapraz yukarı ve yatay olarak sola ve sağa vuruşlardır.
    • Bu hareketleri uygulamak için kılıcınızı kullanın. Bunlar kılıç dövüşünün temel hareketleridir ve bunları mükemmelleştirirseniz yenmeniz çok daha zor olacaktır.

Kendinizi Savunmak

  1. adım 1 rakibinizden uzaklaşın's attack.
    Rakibinizin saldırısından uzaklaşın. Kılıç dövüşünde en kolay savunma hareketi basit bir geri adımdır. Rakipleriniz kılıçlarını size doğru getirdiğinde, saldırılarından kaçınmak için büyük bir adım geri atın.
    • Bu hareket en çok rakibiniz vücudunuzu kesmeye çalıştığında işe yarayacaktır.
    • Geri adım atmanın dezavantajları olduğunu unutmayın. Rakibiniz hızlı veya yetenekliyse, siz geri adım attıktan sonra kılıcıyla size vurma şansını yakalayabilir.
  2. adım 2 rakibinize karşı bir blok uygulayın's move.
    Rakibinizin hamlesine karşı bir blok gerçekleştirin. Rakibiniz kılıcıyla size hamle yaptığında, saldırısını engellemek için kılıcınızın ağzını onun kılıcına doğru kaldırın. Rakibinizin kılıcını etkili bir şekilde engellemek için kılıcınızı iyice kavradığınızdan emin olun.
  3. adım 3 rakibinizi savuşturun's attack with your sword.
    Rakibinizin saldırısını kılıcınızla savuşturun. Savuşturma, saldırıya dönüştürebileceğiniz bir bloktur. Rakip size saldırdığında, kılıcınızla onun kılıcını yolundan iterek saldırısını yeniden yönlendirin. Sonra ona saldırmak için hamle yapabilirsiniz. Savuşturma, birkaç saniye içinde savunmadan saldırıya geçmenizi sağlayan çok etkili bir harekettir.
    • Ayrıca kendi kılıcınızı rakibinizin kılıcından kaydırıp saldırınızı başlatmadan önce rakibinizin saldırısını kendi kılıcınızla engelleyebilirsiniz.
  4. adım 4 rakibinizin yerini değiştirin's sword and hit them as they attack.
    Rakibinizin kılıcını yerinden oynatın ve saldırırken ona vurun. Rakibiniz kılıcını size doğru getirdiğinde, saldırısını engellemek için bol miktarda güç kullanın ve tek bir hızlı hareketle kendi saldırınızı başlatın. Kılıcınızı öyle tutun ki rakibinizin saldırısını etkili bir şekilde engellerken aynı anda kılıcınızla ona vurabilin.
    • Rakibinizin saldırısına karşı daha fazla güç için harekete geçin.
  5. adım 5 rakibinize karşı karşı kesim's attack.
    Rakibinizin saldırısına karşı karşı hamle yapın. Karşı kesim, geri adım atma ve karşı saldırının bir kombinasyonudur. Rakibiniz size saldırdığında, kılıcından uzaklaşın ve kılıcınızla koluna saldırın.
    • Bunu yapmak rakibinizi önemli ölçüde zayıflatacaktır çünkü siz onun dövüş kolunu yaralamış olacaksınız.

Rakibinize Saldırmak

  1. adım 1 kılıcınızla bıçaklama hareketlerinden kaçının.
    Kılıcınızla saplama hareketlerinden kaçının. Çoğu insanın doğal içgüdüsü, kılıcını mümkün olan en kısa sürede rakibine saplamaya çalışmaktır. Saplama hareketi çoğu zaman korkunç bir harekettir ve sizi rakibinize karşı çok savunmasız hale getirecektir. Bıçaklama hareketiyle ilerlediğinizde rakibiniz üst bedeninize kolaylıkla saldırabilir ya da siz ileri hamle yaparken bir adım uzaklaşıp size yandan saldırabilir.
    • Bıçaklama hareketini yalnızca rakibiniz son derece savunmasız olduğunda kullanmalısınız.
  2. adım 2 temel saldırı hareketini uygulayın.
    Temel saldırı hareketini uygulayın. Bu hareketi gerçekleştirmek için kılıcınızı rakibinize doğru öne doğru getirin. Ardından rakibinize doğru ve hafifçe sağa doğru adım atın. Bu sizi rakibinizden uzaklaştıracak ve size saldırmasını önleyecektir. Kılıcınızı düz bir çizgide aşağı indirin ve rakibinize vurun.
    • Kılıcınızı öne doğru getirmeniz rakibinizin karşı saldırı yapmasını zorlaştıracaktır.
  3. adım 3 rakibinize bir çalım ve tekme atın's groin.
    Rakibinizin kasığına bir çalım ve tekme atın. Rakibinizi saldırıya davet etmek için kollarınızı ve kılıcınızı başınızın üzerine kaldırın. Saldırdıklarında, kılıcınızla hareketi engelleyin. Kılıcını yerinde tutun ve ayağınızı kasıklarına doğru kaldırın. Dengesini bozmak ve saldırıyı tamamlamanıza izin vermek için ayağınızla vücuduna doğru itin.
    • Kılıç dövüşü yaparken sizin ve arkadaşlarınızın kasık koruma ekipmanı taktığınızdan emin olun.
  4. adım 4 kollarınızı ve kılıcınızı başınızın arkasına kaldırmaktan kaçının.
    Kollarınızı ve kılıcınızı başınızın arkasına kaldırmaktan kaçının. Bıçaklama hareketine benzer şekilde, bu hareketin tek yapacağı sizi rakibinizin saldırısına açık hale getirmektir. İnsanlar bu hareketin çok güçlü bir darbe indirmelerini sağlayacağını düşünür, ancak gerçekte bu hareket sadece rakibin saldırısına açık hale getirir ve rakibin saldırmasını çok kolaylaştırır.
  5. adım 5 dövüşün akışını kontrol edin.
    Dövüşün akışını kontrol edin. Akışı bulmayı ve kontrol etmeyi başarırsanız, eylemlerinizle neredeyse tüm dövüşü doğrudan etkileme şansınız çok yüksektir. Dövüşü kontrol etmek, rakibinizin her zaman geri planda kalması anlamına gelir ve size dövüş sırasında büyük bir avantaj sağlar.
    • Rakibinizin nasıl dövüştüğüne dair kalıpları belirlemeye çalışın ve bunlara karşı çalışın.

Video

İpuçları

  • Kılıcınızın ucu, her bir kenarı, kabzası ve kabzası da dahil olmak üzere her parçasının bir silah olduğunu unutmayın.
  • Kombine vuruşlar tek darbelerden daha etkilidir. Uzun süren bir savaşta, iyi bir dövüşçü birden fazla saldırıyla saldıracaktır. Bu, tek bir vuruştan çok daha iyi bir başarı şansı verir.
  • Aksi öğretilmedikçe, kılıcınızı daima iki elinizle tutun (bu size daha fazla kontrol sağlar). Eğer kılıç ve kalkanla dövüşüyorsanız, tek elinizi kullanarak pratik yapın ve iki elinizi kullanırken yaptığınız hareketlerin aynısını yapın.

Uyarılar

  • Kılıç dövüşü yaparken asla rakibinize önemli ölçüde zarar verebilecek bir kılıç kullanmayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ya bir kılıç bulamazsam ve plastik ya da köpük bir çubuk kullanıyorsam? Bu teknikler yine de işe yarar mı?
    Tarif ettiğiniz şey, kılıçla dövüşmeyi öğrenirken iyi bir eğitim aracı olabilen bir 'boffer' kılıcı olabilir. Ancak, ağırlığı genellikle gerçek bir kılıca benzemez, bu nedenle gerçek bir kılıcın yerini tutmaz.
  • Soru
    Bir çatışma sırasında rakibinizin önünüzde kılıcını kasten kırması ne anlama gelir?
    Eğer kılıcını kırarsa, bıçaklanmak istiyor demektir. Eğer kabzasını çıkarırsa, kaçmanız gerekir.
  • Soru
    Nasıl kılıç ustası olabilirim?
    Bu, çok sıkı çalışma ve özveri ile başarılabilir. Önce tahta bir sopayla antrenman yapın. Hızlı ve doğru bir şekilde sallayabildiğinizde, daha ağır bir metal beyzbol sopasına geçin. Sonra gerçek kılıç kullanın. Daha hızlı savuracaksınız.