Bilek Güreşinde Nasıl Kazanılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çoğu insan bilek güreşini bir güç savaşı olarak görür, ancak şampiyon bilek güreşçileri tekniğin kritik olduğunu bilirler. Aslında, bir bilek güreşi maçını kazanmanın kaba kuvvetten ziyade vücudunuzu ve gövdenizi rakibinize göre nasıl yerleştirdiğinizle ilgisi vardır. Rakibinizin kolunu aşağı itmeye çalışmak yerine, kolunuzu kullanın ve omuz gücü rakibinizin elini aşağı çekmek için.

Adımlar

Vücudunuzu ve Kolunuzu Konumlandırma

  1. adım 1 baskın ayağınız önde olacak şekilde durun.
    Baskın ayağınız önde olacak şekilde durun. Sağ kolunuzla güreşiyorsanız sağ ayağınızı, sol elinizle güreşiyorsanız sol ayağınızı öne doğru yerleştirin. Baskın ayağınız rakibinize bakacak şekilde durmak, vücut ve gövde ağırlığınızın bir kısmını kolunuza vermenize yardımcı olacaktır.
    • Oturur pozisyonda bilek güreşi yapıyorsanız, baskın ayağınız rakibinize daha yakın olacak şekilde bir açıyla oturun.
  2. adım 2 vücudunuzu kalçanız masaya değecek, ancak karnınızın tamamı değmeyecek şekilde konumlandırın.
    Vücudunuzu, kalçanız masaya değecek ancak karnınızın tamamı değmeyecek şekilde konumlandırın. İster ayakta ister oturuyor olun, karnınızı güreştiğiniz yüzeye mümkün olduğunca yakın tuttuğunuzdan emin olun. Bu, sağ ayağınız öndeyse sağ kalçanızın masaya dayanacağı anlamına gelir.
    • Vücudunuz masaya ne kadar yakın olursa, rakibinizin kolunu o kadar etkili bir şekilde aşağı çekebilirsiniz.
    • Masadan birkaç santim uzakta durur veya oturursanız, bilek güreşi maçında omuz kaslarınızı kullanamazsınız.
  3. adım 3 üst kolunuzu önünüzde ortalayın ve vücudunuza yakın tutun.
    Üst kolunuzu önünüzde ortalayın ve vücudunuza yakın tutun. İdeal olarak, vücudunuzun konumlanma şekline bağlı olarak, dirseğiniz göğsünüzden sadece 3-4 inç (7,6-10,2 cm) uzakta olmalıdır. Maksimum için güçkolunuzu vücudunuzun önünde ortalayarak güreşin.
    • Kolay bir referans noktası için, kolunuzu başparmağınız doğrudan burnunuzun önünde olacak şekilde konumlandırın.
    • Bu kol pozisyonuyla, sadece kol gücünüzü kullanmak yerine omuz ve kol gücünüzü aynı anda kullanacaksınız.
  4. adım 4 kavrama...
    Rakibinizin elini parmak eklemleriniz mümkün olduğunca yukarıda olacak şekilde kavrayın. Eğer yapabiliyorsanız, rakibinizle el ele tutuşurken bileğinizi hafifçe kavislendirin. Eliniz rakibinizin elinin üzerinde hafifçe yükselirse, güreş başladığında rakibinizin koluna daha fazla baskı uygulayabilir ve daha sert çekebilirsiniz. Eliniz iyi konumlandırılmışsa, parmaklarınız doğrudan başparmağınızın tırnağının üzerinde olacaktır.
    • Resmi bir müsabakada güreşiyorsanız, hakem bileğinizi düz tutmanız ve kıvrılmamanız konusunda ısrar edebilir.

Maçı idare etmek

  1. adım 1 rakibinizi zayıflatmak için avucunuzu içe doğru kıvırın's wrist.
    Rakibinizin bileğini zayıflatmak için avucunuzu içe doğru kıvırın. Güreş maçı başladığında, rakibinizin bileğini zayıflatmaya odaklanın. Bunu, bileğiniz omzunuza doğru dönecek şekilde avucunuzu yavaşça yüzünüze doğru yönlendirerek yapın. Bu, diğer kişinin bileğini öne doğru bükecek ve onlar tutuşlarını korumak için mücadele ederken sizin tutuşunuzu daha güçlü hale getirecektir.
    • Bunu yapacak fiziksel güce sahip değilseniz bileğinizi düz tutun.
  2. adım 2 daha güçlü bir rakibi şaşırtmak için hızlı bir hamle yapın.
    Daha güçlü bir rakibi şaşırtmak için hızlı bir hamle yapın. Rakibinizin sizden daha güçlü olduğunu biliyorsanız, maç başlar başlamaz hızlı bir sürpriz hamle yapın. Avucunuzu içe doğru kıvırın ve rakibiniz gücünü ortaya koymadan önce kolunu aşağı doğru bastırmaya çalışın. Bu, onların gücünün üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
    • Başarılı olamazsanız kendinizi çabuk yorabileceğinizi unutmayın.
    • Bir stratejiniz olsun! Bilek güreşinde el pozisyonu ve teknik, güçten daha önemlidir.
  3. 3. adım rakibinizin yorulmasına izin verin, eğer böyle hissediyorsanız're losing.
    Kaybettiğinizi düşünüyorsanız rakibinizin yorulmasına izin verin. Bazen karşınızdaki kişi tekniğinizi düzgün bir şekilde kullanamayacağınız kadar güçlü olabilir. Böyle bir durumda bileğinizi geriye atarak rakibinizin kolunuzu aşağı itmesini zorlaştırın. Ardından, yorulana kadar pozisyonunuzu koruyun. Mücadele ediyor gibi göründüklerinde kollarını aşağı doğru itin.
    • Kazanacağınızdan eminmiş gibi davranın. Rakibiniz kaybettiğinizi hissettiğinizi bilmez ve kendinden emin görünmek pes etmesini sağlayabilir.
  4. 4. adım bir
    Güçlü rakibiniz kendini yıprattığında bir 'top roll' yapın. Rakibiniz yoruldukça, rakibinizin kolunu zayıflatmak ve kaldıraç gücünü azaltmak için elinizi vücudunuza yaklaştırın. Avucunuzun ortası rakibinizin elinin üst kısmını kavrayacak şekilde elinizi yukarı kaydırın. Ardından rakibinizin elini masaya doğru iterken bileğini geriye doğru çekin. Avuç içi tavana doğru dönmelidir.
    • Bu hareket kaba kuvvetten çok kaldıraçla ilgilidir. Rakibinizin eline baskı uygulamak elini açmaya zorlayacak ve kaslarını kullanmasını zorlaştıracaktır.
    • 'Top roll' yaparken, rakibinizin kolunu daha da dışarı çekmek için vücudunuzu geri de çekebilirsiniz.
  5. 5. adım
    Siz ve rakibiniz güç bakımından eşleşiyorsanız 'kanca' kullanın. 'Kanca' için bileğinizi içe doğru kıvırın. Bu rakibinizin kolunu uzatacaktır, ancak çok fazla güç harcamanızı gerektirecektir. pazı gücü içeri. Eğilin ve vücudunuzu (özellikle omzunuzu) kolunuzun üzerinde konumlandırın ve vücudunuzla kolunuzu birbirine yakın tutun. Kolunu aşağı çekerken rakibinizi kendinize doğru sürükleyin.
    • Bu teknik rakibiniz kadar güçlüyseniz kullanışlıdır ön kol gücüya da pazı gücü ya da her ikisi. Rakibinizin bileğini geriye iterek kendinize daha fazla kaldıraç gücü sağlayacaksınız.
    • Maç boyunca bilek temasını koruyun, böylece kuvvet eller yerine bilekler aracılığıyla iletilir.
  6. adım 6 rakibinizi zorlayın's hand down to the tabletop to win the match.
    Maçı kazanmak için rakibinizin elini masaya doğru zorlayın. Rakibinizin işini bitirmek için vücudunuzu döndürün ve omzunuzu kolunuzun gitmesini istediğiniz yönde konumlandırın. Bu şekilde, omuz gücünüzü ve vücut ağırlığınızı rakibinizin eline uygulayabileceksiniz. Çekmeye devam edin ve elini masaya doğru bastırın!
    • Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, sağ omzunuzu rakibinize doğru eğin. Ya da solaksanız sol omzunuzu rakibinize doğru eğin.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Ağırlık kaldırmadan kol kaslarınızı nasıl geliştirebilirsiniz?
    Yatay şınav gibi bir egzersizi deneyin - buna şınav ve her türlü şınav varyasyonu dahildir. Tamamen göğüs, triseps ve omuzları içeren ön üst gövde kaslarını çalıştırmakla ilgilidir. Öncelikle omuz ve triseps kaslarını hedef alan dikey itme hareketini de deneyebilirsiniz. Bu egzersiz için şınav pozisyonu alın, ellerinizi ayaklarınıza doğru geri götürün ve alnınızı yere doğru indirerek şınav çekin.
  • Soru
    Benden daha güçlü birine karşı kazanmak mümkün mü?
    Evet. Başparmağına karşı geri dönün ve bu onun tutuşunu gevşetecektir. Bu gerçekleştiğinde, daha zayıf olacaklardır ve bu sizin kazanma şansınızdır.
  • Soru
    Bu ipuçlarından herhangi birini yaptığımda rakibim de yapıyor. Onlar benden daha güçlü. Ben ne yapacağım?
    Bilek güreşi bir güç sporudur. Hız ve teknik gücü yenebilir ama güç de hızı ve tekniği yenebilir. Eğer eşit hız ve tekniğe sahipseniz, daha güçlü olan kazanmalıdır. Güçlenmenizi tavsiye ederim. Spor salonuna gidin ve sırtınızı, bisepslerinizi, elinizi ve bileğinizi çalıştırın.

Video

İpuçları

  • Rakibinizden daha güçlü olduğunuzu biliyorsanız, uzun bir maçta kendinizi yormak yerine rakibinizi alt etmek ve birkaç saniye içinde kazanmak için tüm gücünüzü kısa bir patlamada kullanmayı deneyebilirsiniz.

Uyarılar

  • Bilek güreşi potansiyel olarak tehlikelidir. Birçok kişi bilek güreşi yaparken kol kemiklerini kırmıştır ve en sık kırılan kemik humerus kemiğidir. Humerus kemiğinde bileşik kırık ve geçici sinir hasarı olasılığı olduğunu unutmayın.