Fıtıkla Nasıl Egzersiz Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Fıtıklar ciddi bir durumdur, ancak fıtığınız varsa egzersiz rutinlerinizi askıya almak zorunda değilsiniz. Öncelikle bir doktora veya tıp uzmanına danışmak her zaman en iyisi olsa da, fıtıkla başa çıkarken formda kalmanın birçok yolu vardır. Endişelenmeyin; egzersizleriniz sırasında güvende ve sağlıklı kalabilmeniz için sık sorulan tüm sorularınızı yanıtladık.

Adımlar

Karın fıtığı ile egzersiz yapılabilir mi?

  1. evet, kesinlikle yapabilirsiniz.
    Evet, kesinlikle yapabilirsiniz. Temel aerobik, nefes egzersizleri ve kalça köprüleri gibi karnınıza çok fazla yük bindirmeyen egzersizler yapın. Daha dikkatli olmak için egzersiz rutinlerinizi planlarken bir doktor veya egzersiz fizyoloğu ile çalışın.

Fıtık ile hangi egzersizleri yapmak güvenlidir?

  1. temel kardiyo egzersizlerini yapmak güvenlidir.
    Temel kardiyo egzersizlerini yapmak güvenlidir.Koşu ve dans, yoga ve su aerobiği gibi güvenli kabul edilir. Yatık bisiklet egzersizleri de güvenlidir, çünkü egzersiz yaparken çok fazla destek sağlarlar.
    • Çok fazla bükülme içeren dans hareketleri yapmayın; bunlar ekstra gerginlik yaratabilir.
    • Belirli bir egzersiz konusunda emin değilseniz her zaman önce doktorunuzla konuşun.

Squat yapmak güvenli midir?

  1. bazı squatlar güvenlidir.
    Bazı squatlar güvenlidir. Tıp uzmanları vücut ağırlığının ağız kavgası fıtığınız varken tamamen güvenlidir. Ancak, squat sırasında ağırlık kaldırmayın, çünkü bu vücudunuzda ekstra gerginlik yaratabilir.

Fıtık varken şınav çekebilir misiniz?

  1. hayır, yapmamalısınız't do push-ups.
    Hayır, şınav çekmemelisiniz. Tıp uzmanları, şınav veya omuz presleri gibi çok fazla itme gerektiren egzersizlerin yapılmasını önermemektedir.

Başka hangi egzersizlerden kaçınmalıyım?

  1. yorucu veya zorlayıcı egzersiz rutinlerinden kaçının.
    Yorucu veya zorlayıcı egzersiz rutinlerinden kaçının. Uzmanlar, vücudunuza ekstra yük bindirebilecek ağır ağırlık kaldırma egzersizlerinden kaçınmanızı tavsiye ediyor. Eğik bükme ve barfiks gibi çok fazla çekme gerektiren egzersizler veya güreş gibi çok fazla yumruk veya tekme gerektiren aktiviteler de iyi bir fikir değildir.

Fıtık ameliyatı olduktan sonra egzersiz yapabilir miyim?

  1. evet, ancak bazı sınırlamalar vardır.
    Evet, ancak bazı sınırlamalar var. İlk 6 hafta boyunca, karnınızda çok fazla baskı oluşturmayan egzersizlere odaklanın, örneğin Yürümek. Mekik, pilates, ağır ağırlık kaldırma ve yüzme gibi karnınızın etrafında ekstra baskı oluşturabilecek yorucu egzersizlerden uzak durun.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları