Hokey Sopası Nasıl Sarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir oyundan önce sopanızı bantlamak bazen buz hokeyi oyuncuları tarafından uygulanan hassas ve kutsal bir ritüel olabilir. Her oyuncunun kendine özgü bir yöntemi olsa da, tutma yerini ve bıçağı düzgün bir şekilde sarmanın temellerini öğrenmek, sopanızdan en fazla ömrü ve dokunuşu elde etmenize yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Bıçağın Sarılması

  1. adım 1 gerekli malzemeleri toplayın.
    Gerekli malzemeleri toplayın. Kaliteli bir sarma işi yapmak için, baskın tarafınıza bağlı olarak sağ elinizi veya sol elinizi kullandığınız hokey sopasına veya bir kaleci sopasına ihtiyacınız olacaktır. Süreç esasen her biri için aynıdır. Ayrıca şunlara da ihtiyacınız olacak
    • Bez bant
    • Makas veya keskin bir bıçak
    • Çubuk mumu, sörf mumu veya eski mum mumu
  2. Uygun renkte bir bant seçin. Bazı oyuncular için sopalarında kullandıkları bandın rengi ve stili, pratik nedenler kadar tanımlama açısından da önemlidir. Doğru bant, ekipmanınızı anında tanımlanabilir ve ayırt edilebilir hale getirerek takım arkadaşlarınızın, Bobby Orr'un popüler hale getirdiği gibi, rakip kalabalığında pas için açık olan sopanızı fark etmesini sağlayabilir.
    • Diski maskelemek için siyah bant kullanın. Diğer oyuncular, pakın kontrolünün sizde olup olmadığını siyah bantla sarılmış bir bıçağa karşı ayırt etmekte daha zorlanabilirler. Alternatif olarak, bazı oyuncular pakı görmeyi ve takip etmeyi kolaylaştırdığı için pak kontrollerini geliştirmeye yardımcı olmak için beyaz bant kullanmayı tercih eder. Takım arkadaşlarınıza yardımcı olmak istiyorsanız, dost bir sopayı anında fark etmelerine yardımcı olmak için takım renkli bant kullanın.
  3. İnce bir bant şeridi kesin ve bıçağın alt kısmına uygulayın. Bıçağın etrafını sarmadan önce, buz üzerinde sizinle birlikte kayan alt kenara bir miktar bant uygulayın. Bandı bıçağın kenarına ortalayın. Tutunacak fazla bir şey olmayacaktır, ancak etrafından dolaşırken daha iyi saracaksınız.
    • Bazı oyuncular, bantı uygulamadan önce ahşapta zamanla oluşan çapakları veya çatlakları gidermek için bu kenarı törpüler. Pürüzsüzlüğü kontrol edin ve bulduğunuz sorunlarla ilgilenin.
  4. Bıçağın parmak ucundan veya topuğundan başlayın. Bıçağı bir ayak olarak hayal edin. Bazı oyuncular parmak ucundan topuğa doğru gitmeyi tercih ederken, diğerleri daha geleneksel olan topuktan parmağa yöntemini tercih eder. Başlangıç noktanızı seçin ve bandı bıçağın genişliğinin etrafına dikey olarak sarın, bandı çapraz olarak bıçaktan aşağı doğru hareket ettirin. Önceki sargınızı çeyrek inçten fazla olmayacak şekilde üst üste bindirin.
    • Bıçağınızı daha hızlı bırakmak istiyorsanız, parmaktan topuğa sarın. Daha fazla spin istiyorsanız, topuktan parmağa sarın. Spin pakı yavaşlatırken, kalecinin 5 delikli bir kurtarış yapmasını da zorlaştırır, çünkü pak pedlerin arasında durduğunda hala dönüyor olacaktır.

Kavramayı Sarmak

  1. Topuzu oluşturmak için bir peçeteyle başlayın. Bilmeyenlere garip gelebilir, ancak başlangıç için küçük bir kağıt parçası (peçete gibi) almak tutuşa yardımcı olabilir ve oyuncular arasında oldukça popülerdir çünkü tutmanız için farklı bir popo oluşturur.
    • Sapın kenarına, topuzun hemen altına katlanmış kağıt parçasıyla başlayın ve yerinde tutmak için etrafına birkaç kez bant sarın. Eğer sopanızın üzerinde bir topuz yoksa, bandı sopanın kenarından topuzun olacağı yerden başlatın.
  2. Ön kol uzunluğunda bir bant şeridi ölçün. Yırtmadan, bileğinizden dirseğinize kadar bir kılavuz olarak kullanın ve bandı bükerek bir tür güçlü bant ipi oluşturun. Bunu sopanın sapının etrafına sıkıca sarın, kavramayı oluşturmak için çapraz olarak aşağı doğru hareket ettirin. Bandı yırtmayın.
    • Bandın düz kısmını (sarmayı bıraktığınız yer) sapa ve ipin üzerine geri sarmaya başlayın, topuza geri dönene kadar hafifçe üst üste bindirin. Her şeyin sağlam olduğundan emin olmak için topuzdaki sapın etrafına birkaç kez daha sarın, ardından kesin.
  3. İstediğiniz tutuşu elde etmek için mümkün olduğunca az bant kullanmaya çalışın. Sopanızı çok fazla bantla doldurmak bazen size ağırlık yapabilir ve oyunun sonunda taşımaktan yorulacağınız bir sopaya fazladan ağırlık ekleyebilir. Sopanızdan doğru hissi ve tepkiyi almak için kullanabileceğiniz en ekonomik bant miktarını belirleyin ve bununla kalın.
    • Doğruyu bulduğunuzda ya da özellikle iyi bir bantlama yaptığınızı hissettiğinizde, oyundan sonra bandı çıkardığınızda ölçün. Ne kadar kullandığınızı hatırlayın ve bir dahaki sefere işinizi kolaylaştırmak (ve ucuza getirmek) için sadece o miktarı kesin.
  4. Deneyin. Kendi tarzınız kişisel tercihinize bağlı olacaktır. Hangisinin daha iyi hissettirdiğini görmek için farklı konikler, düğmeler ve bantlar deneyin. Sapı bantlamanın doğru bir yolu yoktur ve çoğu oyuncunun kendi oyunlarına özgü farklı yöntemleri ve rutinleri vardır. Burada aradığınız tek şey tutuş ve his, bu yüzden sizin için en iyi olanı yapın.

İşi Bitirmek

  1. Bant kabarcıklarını bir disk ile düzeltin. Bıçak topukta olacak şekilde başlayın ve ayak ucuna doğru bastırın. Her şeyi düzeltmek ve yırtılabilecek ve bandınızı buz üzerinde pürüzlü hale getirebilecek kabarcıkları gidermek için pakı yeni bant işi boyunca ovalayın. Pakın sürtünmesi, bandın bıçakla daha iyi bağlanmasını sağlayarak daha pürüzsüz bir hareket elde edilmesini sağlar.
  2. Balmumunu uygulayın. Biraz balmumu alın ve bıçağın bantlanmış tüm bölgelerine uygulayın. Bu, bandın suyla tıkanmasını önler, bant işinin ömrünü uzatır ve bıçağın alt kısmı buz üzerinde hareket ederken sürtünmeyi azaltır. Bu özellikle çok sayıda atış yapıyorsanız kullanışlıdır.
    • En iyi sonuçları elde etmek için, başka bir tür genel balmumu değil, çubuk balmumu kullanın. Bu, hokey malzemeleri konusunda uzmanlaşmış spor malzemeleri mağazalarında yaygın olarak bulunur. Ancak mum mumu bile işinizi görecektir.
    • Buz pistinizin balmumu kullanımına izin verdiğinden emin olun. Buzu düzenli olarak yenilemeyen ya da pisti başka ticari amaçlar için kullanan bazı pistler buna izin vermemektedir.
  3. Diğer eklemeleri göz önünde bulundurun. Bazı oyuncuların oldukça ayrıntılı bantlama rutinleri vardır, renk, kişilik veya pratik amaçlar için sopalarına başka parçalar eklerler. Diğer oyunculardan öğrenin ve doğal geleni yapın.
    • Bazı oyuncular, eldivenler takılıyken sopayı buzdan kaldırmaya yardımcı olması için sopanın ortasına yaklaşık 3/8 inç kalınlığında kalın bir rulo bant eklemeyi sever.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Nasıl topuz yapabilirim?
    Sadece çubuğun üst kısmından başlayın ve istediğiniz boyuta gelene kadar bandı sarmaya devam edin. Topuzu yapmayı bitirdiğinizde, tutma yerini tamamlayana kadar bandı sürekli olarak aşağı doğru sarmaya başlayın.
  • Soru
    Bıçağın sadece yarısını ya da parmak ucundan biraz daha fazlasını bantlayan oyuncular görüyorum. Bunun herhangi bir avantajı var mı?
    Bu gerçekten sadece bir tercih meselesidir ve pakı vurma şeklinize de bağlı olabilir. Bıçağınızın pakla buluştuğu yerde kavrama istersiniz.
  • Soru
    Bandın amacı nedir?
    Oyuncunun sopasının üst kısmını daha iyi kavramasına yardımcı olur, sopayı disklere, patenlere vb. karşı koruyarak ömrünü uzatır ve diskin sopa üzerinde kalmasına ve pas aldıktan sonra kaymamasına yardımcı olur.

Video

İpuçları

  • Eldivenlerin zarar görmesini azaltmak için genellikle üst kısımda beyaz bant kullanılır.
  • Bandın çok sıkı olduğundan emin olun. İsterseniz ayak üzerinde hokey mumu kullanın.
  • Sapta (popo ucu) siyah bant kullanmak istiyorsanız, düz kumaş bant ('atletik bant' - artık her renkte ve hatta küçük bayraklar gibi desenlerde geliyor) olduğundan ve sürtünme bandı (geleneksel olarak sopa bıçaklarında kullanılan yapışkan siyah bant) OLMADIĞINDAN emin olun. Sürtünme bandı eldivenlerinizin avuç içlerini hem lekeleyecek hem de yıpratacaktır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Hokey sopası - Ayakkabı giyiyorsanız burnunuza, paten giyiyorsanız çenenize kadar gelmelidir.
  • Bant - Birçok kişi bıçak için siyah, sap için beyaz bant kullanır.
  • Makas - Bıçaktaki fazla bandı kesmek için ya da bant kolayca yırtılmıyorsa.
  • Balmumu - Bandın daha uzun süre dayanmasını sağlamak, nemi banttan uzak tutmak ve daha iyi disk kontrolü sağlamak için.