Boks için Ellerinizi Nasıl Sararsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Boks eldivenlerini giymeden ve ringe çıkmadan önce, boksörler ellerini tendonları ve kasları koruyan ve bilek hareketlerine ek destek sağlayan ince bir bantla sararlar. Boks sargılarının bir ucunda, sargının kendine yapışabilmesi için bir Velcro şeridi bulunur. Ellerinizi nasıl saracağınıza dair talimatlar için okumaya devam edin eğitim oturumu.

Adımlar

Doğru Sargı ve Tekniği Kullanmak

  1. adım 1 doğru ambalajı seçin.
    Doğru sargıyı seçin. Birçok farklı sargı türü vardır ve ellerinizin boyutuna ve yapmayı planladığınız boks türüne en uygun olanı seçmek önemlidir. Satın almak için bir sargı seçerken bu seçenekleri göz önünde bulundurun:
    • Pamuk sargılar sık antrenman ve müsabakalar için iyi bir seçimdir. Yetişkin ve genç uzunluklarında gelirler ve uçlarında cırt cırt ile sabitlenirler.
    • Meksika sargıları pamuklu sargılara benzer ancak elastik liflerle dokundukları için ele daha kolay şekil verirler. Pamuk sargılar kadar dayanıklı değildirler çünkü elastik zamanla yıpranır, ancak antrenman için iyi bir seçenektir.
    • Jel sargılar aslında ele dokunmaz, ancak parmaksız eldivenler gibi kaydırılarak giyilir. Pamuk veya Meksika sargılarından daha pahalıdırlar. Kaydırmak için uygundurlar, ancak geleneksel sargılar kadar bilek desteği sağlamazlar ve bu nedenle ciddi boksörler genellikle jelleri tercih etmezler.
    • Müsabaka sargıları gazlı bez ve banttan oluşur. Boks kural kitapları, her boksörün aynı miktarda dolguya sahip olduğundan emin olmak için kullanılabilecek kesin miktarı belirtir. Bu sargılar tekrar kullanılabilir olmadığından, günlük antrenman sırasında kullanım için pratik değildir. Müsabaka sargıları için sarma tekniği de farklıdır ve bir partner veya antrenörle birlikte yapılmalıdır.
  2. Doğru gerginlikte sarın. El sargıları el ve bileğin dengesini sağlamak için gergin olmalıdır, ancak çok sıkı olurlarsa dolaşımı kesebilirler. Gerginliği doğru ayarlayabilmek için birkaç kez pratik yapmanız gerekebilir.
  3. Sargıları kırışıksız tutun. Boksa odaklanmaya çalışırken topaklar ve kırışıklıklar rahatsız edici olabilir ve ayrıca sargının ellerinizdeki ince kemikleri yeterince korumasını ve bileklerinizi stabilize etmesini engeller.
  4. adım 4 bileklerinizi sararken düz tutun.
    Bileklerinizi sararken düz tutun. Eğer bileklerinizi sararken bükerseniz, sargı bileklerinizi stabilize etmeye yardımcı olmaz. İşlem sırasında bileklerinizi düz tutarsanız yaralanma riskiniz o kadar yüksek olmayacaktır.

Sargının Sarılması

  1. Elinizi uzatın. Parmaklarınızı mümkün olduğunca birbirinden ayırın ve tüm kaslarınızı esnetin. Boks sargısı elinizi desteklemek içindir. hareketBu nedenle, sargıyı boks yaparken kullanabileceğiniz tüm hareketlere maruz bırakarak başlamalısınız.
  2. Başparmağınızı sargının ucundaki delikten geçirin. Velcro'nun karşı ucunda yer alır. Sargının alt tarafının elinize dönük olduğundan emin olun; sargıyı ters sararsanız, işiniz bittiğinde sabitlemekte sorun yaşarsınız. Çoğu sargıda hangi tarafın aşağı bakması gerektiğini bildiren bir etiket veya basılı bir yer olacaktır.
  3. Bileğinizi sarın. Ellerinizin büyüklüğüne ve elde etmek istediğiniz stabilite seviyesine bağlı olarak sargıyı bileğinizin arkasına 3 ila 4 kez sarın. Bileğinizin iç kısmındaki sargı ile bitirin.
    • Sargı düz olmalı ve her dönüşte doğrudan üst üste gelmelidir.
    • Sonunda sargıya uzunluk eklemeniz veya azaltmanız gerektiğini fark ederseniz, bileğinizi kaç kez saracağınızı ayarlayın.
  4. Elinizi sarın. Sargıyı elinizin arkasından, başparmağınızın hemen üzerindeki bölgeden ve avucunuzun içinden diğer tarafa doğru çekin. Aynı yeri üç kez sarın ve sargıyı elinizin iç kısmında başparmağınızın yanında sonlandırın.
  5. Başparmağınızı sarın. Bileğinizi bir kez sararak başlayın ve başparmağınızın yanındaki sargı ile bitirin. Sargıyı başparmağınızın altından yukarıya doğru sarın, sonra tekrar aşağıya doğru sarın. Bileğinizi bir kez daha sararak bitirin.
  6. Parmaklarınızı sarın. Bileğinizin iç kısmından başlayarak, parmaklarınızı tabanda sabitlemek için sargıyı aşağıdaki şekilde sarın:
    • Sargıyı bileğinizin iç kısmından elinizin üst kısmına ve serçe parmağınız ile yüzük parmağınızın arasına doğru sarın.
    • Bileğin iç kısmından elin üst kısmına ve yüzük parmağı ile orta parmak arasına geri sarın.
    • Bileğin iç kısmından elin üst kısmına ve orta parmak ile işaret parmağı arasına tekrar sarın. Bileğin iç kısmında bitirin.
  7. Elinizi tekrar sarın. Bileği sararak başlayın, ardından bileğinizin iç kısmından elinizin dış kısmına doğru çapraz olarak sarın. Avucunuz boyunca ve başparmağınızın hemen üstünden sarmaya devam edin. Sargının uzunluğu kullanılana kadar tekrarlayın, ardından bileğinizin etrafına son bir sargı ile bitirin.
  8. Sargıyı sabitleyin. Yerine sabitlemek için cırt cırtlayın. Elinizi esnetin ve birkaç yumruklar rahat olup olmadığını belirlemek için. Sargı çok sıkı veya çok gevşekse, yeniden yapın.
  9. adım 9 diğer el ile tekrarlayın.
    Diğer elinizle de tekrarlayın. Baskın olmayan elinizi kullanarak sarmak ilk başta zor olabilir, ancak biraz pratik yaptıktan sonra alışacaksınız. Yardıma ihtiyacınız varsa antrenörünüzden veya bir partnerinizden bunu sizin için yapmasını isteyin.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Acemiler el sargısı kullanabilir mi?
    Acemiler sadece el sargısı kullanabilir değil, kullanmalıdır da. Sadece boksörler değil, tüm profesyonel dövüşçüler el sargısı kullanır. Onlar olmadan da yapabilirsiniz, ancak bileklerinizi kırma ve dövüşememe riskiniz vardır.
  • Soru
    Atletik bandı sargı olarak kullanabilir miyim?
    Evet, ancak atletik bandı tekrar kullanamazsınız ve muhtemelen elinizi / bileğinizi her sardığınızda çok daha fazla bant gerekir. Ayrıca parmaklarınızın arasında rahatsız edici olabilir.
  • Soru
    Sarmak rakibe vururken yumruğu daha etkili hale getirir mi?
    Hayır, yapmaz. Sargılar bileğinizi ve elinizi korumak için vardır. O sert yumruğu atmaya karar verdiğinizde herhangi bir yaralanma olmamasını sağlamaya yardımcı olurlar.

Video

İpuçları

  • Ellerinizi sararken sargıyı düz tutun. Ayrıca sertliği önlemek ve sürtünme riskini azaltmak için sargıyı sık sık temizlemelisiniz.
  • Özellikle küçük ellere sahip olanlar için, normal bir sargıyı birkaç kez sarmaktansa daha kısa bir boks sargısı satın almak en iyisidir. Normal bir sargı, daha küçük bir elde boks eldivenlerinin içinde toplanarak eldivenlerin kontrolünü zorlaştıracaktır.

Uyarılar

  • Çok sıkı sarmayın. Elleri sarmak eli ve bileği desteklemek içindir, dolaşımı kesmek için değil. Sargılar boks eldivenlerinin içinde rahat hissettirmiyorsa veya elleriniz uyuşmuşsa, sargıyı çıkarın ve ellerinizi daha gevşek bir şekilde sarın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Boks sargısı